Ей сега ще ви покажем...
Общество

Най-очакваните филми на 2020 година

Най-очакваните филми на 2020 година

Отшумяха новогодишните фойерверки, изядени бяха всички салати, изпити всички бутилки шампанско. Време да видим нещо ново по кината.

И така, за да подготвите какво да гледате, спретнахме списък на 20-те най-очакваните филми на 2020 година. Списъкът се основава на премиерите през 2020 г. от сайтаовете IMDb и kino.dir.bg.

1917

1917
Жанр: военен, исторически, драма
Страна: Великобритания, САЩ
Режисьор: Сам Мендес
Продължителност: 119 мин.
Премиера: 24.01.2020

В разгара на Първата световна война, двама британски войници – Скофийлд (Джордж Маккей) и Блейк (Дийн-Чарлз Чапман) – получават привидно невъзможна задача. В надпревара с времето, те трябва да прекосят вражеската линия, да навлязат дълбоко във вражеската територия и да доставят съобщение, което ще предотврати стотици войници, сред които е и родният брат на Блейк, да попаднат в смъртоносен капан, подготвен от германците.

Хищни птици (И фантастичната еманципация на Харли Куин)

Хищни птици (И фантастичната еманципация на Харли Куин)
Жанр: екшън, криминален, приключенски
Страна: САЩ
Режисьор: Кати Ян
Продължителност: 109 мин
Премиера: 07.02.2020

По поредицата комикси „Birds of Prey“ (след 1996 г.) с автори Чарлз Диксън-Чък и Джордан Горфинкъл-Горф, илюстратор Грег Ланд, и комиксите „Gotham City Sirens“ (2009-2011) на Пол Дини.

Солов филм за предисторията на Харли Куин от комиксовата вселена на DC Entertainment. Спин-офът предхожда събитията от „Отряд самоубийци“ (2016).

Марго Роби се завръща в коронната си роля и заедно с приятелките си – паравоенната Хелена Бертинели „Ловуващата“, жената-воин Дина Лоръл „Черното канарче“, експертката по бойни изкуства Касандра Кейн и полицайката Рене Монтоя – раздава правосъдие в Готъм сити, който вече не е под закрилата на Батман.

Харли Куин (от арлекин – harlequin / Harley Quinn) къса с Жокера и заедно със супергероините Канарчето, Ловуващата и Рене отиват да спасят младо момиче от лапите на зъл криминален бос – Черната маска (Юън Макгрегър).

Джентълмените

Джентълмените
Жанр: екшън, криминален
Страна: Великобритания
Режисьор: Гай Ричи
Продължителност: 113 мин
Премиера: 31.01.2020

Британският наркобарон Мики Пиърсън (Матю Макконъхи), имигрант от САЩ, се мъчи да продаде печелившата си марихуанена империя в Лондон на милиардерска династия от щата Оклахома. Когато става ясно, че той иска да излезе от бизнеса, тръгват престъпни схеми с подкупи, изнудване и размяна на любезности между няколко „джентълмени“, които са готови на всичко, за да заграбят територията на недосегаемия дотогава наркобос.

Соник: Филмът

Соник: Филмът
Жанр: анимация, екшън, приключенски
Страна: САЩ, Япония, Канада
Режисьор: Джеф Фаулър
Продължителност: 100 мин
Премиера: 14.02.2020

По поредицата видеоигри. Приключенска комедия за небезизвестния ултрабърз син нахалник – таралежа Соник. Той със сигурност не е от нашата планета, той е светкавично бърз и нереално син! Той е таралежът Соник и вчепатлява не само със свръхестествените си способности, но и със забележителна история.

Соник (озвучен от Бен Шуорц) се опитва да проумее сложния живот на Земята заедно със своя новооткрит най-добър приятел, доброто ченге Том Уачовски (Джеймс Марсдън). Те ще трябва да осуетят плановете на злодея д-р Иво Роботник (Джим Кери) да залови Соник и да използва свръхсилите му, за да стане господар на света.

Блъдшот

Блъдшот
Жанр: екшън, фентъзи
Страна: САЩ
Режисьор: Дейв Уилсън
Продължителност: неизвестна
Премиера: 13.03.2020

Рей Гарисън (Вин Дизел) е войник, наскоро убит в мисия и съживен от корпорация „RST“ като супергероя Блъдшот. С нанотехнология във вените си, той вече е непреодолима сила – по-силен от всякога и самолекуващ се мигновено. Станал е машина за убиване.

Контролирайки тялото му, корпорацията се е насочила към неговия разум и памет. Рей не знае кое е действителност и кое не е – но започва нова мисия, за да разбере.

Нито звук 2

Нито звук 2
Жанр: трилър, хорър
Страна:САЩ
Режисьор: Джон Кразински
Продължителност: неизвестна
Премиера: 20.03.2020

Продължение на първия филм от 2018 г. Бурна развръзка около мистериозната и животозастрашаваща заплаха, която не само не се е разминала, но води със себе си още жестоки препятствия, нова атака с нова дилема отвъд пустошта. Напрежение, умопомрачаващ саундтрак и невъобразима динамика на действието, която ни потапя още по-дълбоко в света, в който тишината е единственият закон за оцеляване.

След смъртоносните събития у дома, семейство Абът (Емили Блънт, Милисент Симъндс и Ноа Джуп) сега се изправят пред ужасите на външния свят, докато продължават борбата си за оцеляване в тишина и пълно мълчание. Принудени да излязат в неизвестното, те бързо разбират, че създанията, които ловуват и преследващи ги по дори най-слабия звук, не са единствените заплахи, които дебнат отвъд пясъчната пътека.

Мулан

Мулан
Жанр: приключенски, семеен
Страна: САЩ
Режисьор: Ники Каро
Продължителност: неизвестна
Премиера: 27.03.2020

Игрален римейк на едноименната анимация от 1998 г., по китайска поема от VI век.

Китайско момиче се преструва на воин-мъж, за да спаси стария си баща. Мулан (Лю Ифей) самоотвержено влиза в битка със завоевателите на Китай на мястото на баща си, защитавайки честта на семейството и народа си.

Маскирана като мъж на име Хуа Джун, Мулан изучава всяка част от пътя на истинските воини и впряга цялата си вътрешна сила, за да развие потенциала си. Тя отказва да бъде просто една съвършена част от неизменните семейни и дори национални традиции, приемайки брак, предварително уговорен от баща й. И решава да се бие наравно с мъжете в родината си. След изключително тежка подготовка по бойни изкуства, тренировка на духа и уменията, смелото момиче щя трябва да защити дръзкото решение, което взима, а именно – да се превъплъти в мъжки образ и да го защитава докрай.

Новите мутанти

Новите мутанти
Жанр: екшън, фантастика, хорър
Страна: САЩ
Режисьор: Джош Бун
Продължителност: неизвестна
Премиера: 03.04.2020

Спин-оф от поредицата „Х-Мен“.

Пет тийнейджъри-мутанти откриват способностите си, докато ги държат затворени против волята им в засекретен обект. Те започват борба да се освободят от миналите си грехове и да се спасят.

Всички от вселената на Х-мен имат своите демони, но колкото по-млади са те…са толкова по-опасни.

Fonzo

Fonzo
Жанр: биографически, драма, трилър
Страна: САЩ, Канада
Режисьор: Джош Транк
Продължителност: неизвестна
Премиера: 03.04.2020

В различни години известният гангстер Ал Капоне е изигран от такива актьори като Робърт Де Ниро, Бен Газзара и Стивън Греъм. Време е и на Том Харди да се превъплътите във чикагския мафиот.

Този филм е изграден върху мемоарите на Ал Капоне и няма да има нищо общо с едноименния филм от 1982 г. с Ал Пачино в главната роля.

Смъртта може да почака

Смъртта може да почака
Жанр: екшън, криминален, приключенски, трилър
Страна: Великобритания, САЩ
Режисьор: Кари Фукунага
Продължителност: неизвестна
Премиера: 10.04.2020

25-и филм за героя Джеймс Бонд (a.k.a. „Bond 25“)

Бонд (Даниел Крейг) се е оттеглил от активна служба и се наслаждава на спокоен живот в Ямайка, но това е за кратко – старият му приятел Феликс Лайтър (Джефри Райт) от ЦРУ го търси за помощ. Мисията да спасят отвлечен учен се оказва доста по-коварна от очакваното, хвърляйки Бонд по следите на мистериозен злодей (Рами Малек), който държи в ръцете си опасна нова технология.

Черната вдовица

Черната вдовица
Жанр: екшън, приключенски, фантастика
Страна: САЩ
Режисьор: Кейт Шортланд
Продължителност: неизвестна
Премиера: 01.05.2020

Драматичната и емоционална история на Наташа Романоф (Скарлет Йохансон) и нейния път от опасен наемен убиец на КГБ, през агент на ЩИТ, до лидер на сломените Отмъстители – и в крайна сметка до саможертвата й в името на спасението на половината от живите същества във Вселената, унищожени от Танос.

От рождението си тя е предадена на КГБ и е подготвяна за оперативен агент. 15 години след разпада на СССР и опитите на правителството да я ликвидира, тя става свободен агент в Ню Йорк. Бившата убийца вече е независима жена, самостоятелно правеща избори в живота си. Срещаме се с най-различни хора от миналото на Наташа, нейното „семейство“, включващо черните вдовици Елена Белова (Флорънс Пю), която е като родна сестра на Наташа, и по-възрастната, изпечена в шпионския занаят Милена Востоков (Рейчъл Вайс), която е част от мистериозен научен експеримент. Като тяхна бащина фигура е Алексей Шостаков (Дейвид Харбър), известен като Червения пазител – руски еквивалент на Капитан Америка. Какво точно свързва тези герои, кой е враг и кой – приятел?

Жената на прозореца

Жената на прозореца
Жанр: криминален, психо, трилър
Страна: САЩ
Режисьор: Джо Райт
Продължителност: неизвестна
Премиера: 15.05.2020

По едноименния роман (2018 г.) на Ей Джей Фин (псевдоним на американския писател и литературен критик Даниел Малори).

Ана Фокс (Ейми Адамс) страда от агорафобия и се е затворила у дома си в Ню Йорк, налива се с алкохол, гледа стари филми и шпионира съседите си. Сред тях е перфектното на вид семейство Ръсел. Ана свидетел на нещо, което не е трябвало да види – насилие. Нещата започват да стават твърде опасни.

Всеки е заподозрян. Всичко е улика. Нищо не е такова, каквото изглежда…

Жената чудо 1984

Жената чудо 1984
Жанр: екшън, приключенски, фентъзи
Страна: САЩ
Режисьор: Пати Дженкинс
Продължителност: неизвестна
Премиера: 05.06.2020

Принцесата на амазонките Диана (Гал Гадот) се изправя срещу зловещата Чита (Кристен Уиг) – злодейката е британски антрополог и богата наследница, която придобива силите на „cheetah“ след експедиция до африканската джунгла. Дебют на Уиг в супергеройския жанр.

Този път действието се развива в САЩ през 1980-те години – филмът е самостоятелен, не сюжетно продължение на оригиналния от 2017 г., като на фона на Студената война Диана се бори със съветски шпиони. Смятаният за мъртъв Стив Тревър (Крис Пайн), приятелят на Диана, е жив…

Свободен играч

Свободен играч
Жанр: екшън, комедия, приключенски
Страна: САЩ
Режисьор: Шон Леви
Продължителност: неизвестна
Премиера: 03.07.2020

Касиерът в една банка (Райън Рейнолдс) осъзнава, че е второстепенен играч в отворената световна видеоигра „Free City“, която скоро предстои да приключи. С помощта на аватара Молотовка (Джоди Коумър) той се мъчи да накара създателите на играта да не „закрият“ света.

Топ гън: Маверик

Топ гън: Маверик
Жанр:драма, екшън
Страна: САЩ
Режисьор: Джоузеф Козински
Продължителност: неизвестна
Премиера: 17.07.2020

Отново вдигаме адреналина с любимите бойни пилоти на няколко поколения. Няма как да минем и без авиаторските якета и очила, белязали модата завинаги, и култовия мотоциклет! В свят на дронове, нови оръжия и постоянно равиващи се технологии, ще имат ли какво да научат новите звезди на авиацията от безспорните асове на своя випуск? При всички случаи, нуждата от високи скорости и адреналин остава…

Странното пътешествие на Бил и Тед – 2

Странното пътешествие на Бил и Тед - 2
Жанр: комедия, музикаленм, приключенски, фентъзи
Страна: САЩ
Режисьор: Дин Паризо
Продължителност: неизвестна
Премиера: 21.08.2020

Бил С. Престън (Алекс Уинтър) и Тед „Теодор“ Логан (Киану Рийвс) са пораснали, но приключенията им още не са приключили.

В това продължение Бил и Тед са посетени от някой от бъдещето, който им казва, че трябва да създадат песен, за да спасят света. Задачата е ясна!

Снощи в Сохо / Last Night in Soho

Снощи в Сохо
Жанр: хорър, трилър, драма
Страна: Великобритания
Режисьор: Едгар Райт
Продължителност: неизвестна
Премиера: 25.09.2020

Първият филм на ужасите на Едгар Райт включва обещаващи млади звезди като Аня Тейлър-Джой и Томасин Макензи, както и легендарни ветерани като Даяна Риг и Теренс Стамп.

В центъра на сюжета е младо момиче, което внезапно се озовава в Лондон през 60-те и се среща със своя кумир – известна певица. Този град обаче не е такъв, какъвто изглежда, и игрите с времето завършват зле.

Райт твърди, че при създаването на картината той е вдъхновен от проекти като „Сега не гледай“ и „Отвращение“.

BIOS

BIOS
Жанр: фантастика
Страна: Великобритания, САЩ
Режисьор: Мигел Сапочник
Продължителност: неизвестна
Премиера: 02.10.2020

Том Хенкс отново ще накара зрителите да плачат, защото в този филм той играе болнав изобретател – и последният човек, останал на постапокалиптичната Земя – който създава робот, за да защити живота на кучето си, когато умре. Дали този робот ще бъде толкова сладък като, да речем, Уилсън? Времето ще покаже.

Режисьорът на филма Мигел Сапочник има дълго резюме, особено по телевизията. Именно той режисира известния епизод „Битката с копелетата“ в „Игра на тронове“.

Вечните

Вечните
Жанр: драма, екшън, приключенски, фентъзи
Страна: САЩ
Режисьор: Клоуи Чжао
Продължителност: неизвестна
Премиера: 06.11.2020

По комиксите на Джак Кърби.

Сага за вечните – безсмъртни същества, живели на Земята и оформили нейната история и цивилизации.

Дюн

Дюн
Жанр: драма, приключенски, фантастика
Страна: САЩ, Унгария, Канада
Режисьор: Дени Вилньов
Продължителност: неизвестна
Премиера: 20.11.2020

По едноименния роман (1965 г.) на американския фантаст Франк Хърбърт.

Потомък на благородната династия Атреиди търси възмездие за смъртта на баща си, като в същото време е призван да защитава планетата на подправките Аракис, известна още като Дюн.

Оценете статията ни:

Средна оценка:

Още няма оценки. Бъди първи

Избрани статии
Най-богатите страни в света 2023
Най-добрите домашни рутери 2023
Какъв телефон да си купя?